Lediga Tjänster

Just nu söker vi en CAD-projektör, hydrogeologer och flera tjänster inom miljöfrågor samt tillstånd/MKB.

Cad-projektör
Erfaren hydrogeolog Sthlm

Miljökonsult

Erfaren planhandläggareCAD-projektör

Bergab har under många år haft projektframgångar tillsammans med våra kunder och nu söker vi fler drivna och engagerade medarbetare till vår grupp Visualisering i Stockholm. Gruppen arbetar med våra uppdrag inom infrastruktur, tunnlar, gruvor, bergrum och täkter.

Bergab är ett fristående konsultföretag där ledord som engagemang, kunskap och samarbetsförmåga genomsyrar vår kultur och vårt förhållningssätt. Totalt är vi ca 75 medarbetare med kontor i Stockholm och Göteborg. Vi sätter stor vikt vid rätt kvalitet i vårt arbete, att utvecklas och ha kul tillsammans.

Bergab söker nu både erfarna och nyutexaminerade konsulter inom CAD.


Gruppen visualisering arbetar i huvudsak med projektering av tunnlar, datasamordning, upprättande av konstruktionsritningar, databashantering, rendering från punktmoln och programmering. 3D-CAD, BIM, VR och FME är verktyg som konsulter i gruppen arbetar med. Som konsult inom CAD ser vi att du är noggrann, effektiv och strukturerad. Du är en problemlösare som kan hantera flera mjukvaror och är driven att utvecklas och finna nya lösningar. God kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga är ett krav då tjänsten innebär många interna kontakter och samarbeten liksom externa kontakter mot sidokonsuler och våra kunder. Du talar och skriver mycket god svenska och har goda kunskaper i engelska.

I tjänsten erfaren CAD-konsult bör du även kunna leda och styra andra människor och ta ett stort ansvar för kvalitet, tid och budget. Det ingår även i tjänsten att styra och leda mindre erfarna kollegor och delegera arbetsuppgifter.

Du ska ha B-körkort

Du har relevant utbildningsbakgrund.


Ansökan

Maila din ansökan till Jeanette.Olofsson@bergab.se

Har du frågor om denna tjänst kan du kontakta gruppchef Anna Engström eller bitr. Gruppchef Fredrik Östling, kontaktuppgifter på hemsidan.
Hydrogeologer till vårt kontor i Stockholm

Bergab har under många år haft projektframgångar tillsammans med våra kunder och nu söker vi fler drivna och engagerade medarbetare till vår grupp Hydrogeologi i Stockholm. Gruppen arbetar huvudsakligen med hydrogeologiska utredningar, ofta inför att en verksamhet ska tillståndsprövas enligt kap 11 miljöbalken, vattenverksamhet. Våra uppdrag omfattar infrastrukturprojekt, tunnlar, bergrum, gruvor och täkter. Vi arbetar även med uppföljning av tillstånd för vattenverksamhet samt med tillståndsprocessen.

Bergab är ett fristående konsultföretag där ledord som engagemang, kunskap och samarbetsförmåga genomsyrar vår kultur och vårt förhållningssätt. Totalt är vi ca 75 medarbetare med kontor i Stockholm och Göteborg. Vi sätter stor vikt vid rätt kvalitet i vårt arbete, att utvecklas och ha kul tillsammans.

Erfaren hydrogeolog/uppdragsledare  

Hydrogeologigruppen arbetar med hydrogeologiskt utrednings- och uppföljningsarbete där planering och styrning av fälttester, mätningar av grundvattennivåer, sammanställning, beräkning och utvärdering av data samt rapportskrivning ingår i arbetet. Som erfaren hydrogeolog kommer du att arbeta med samma typ av uppdrag/arbetsuppgifter som ovan, men i en mer ledande roll. Du kommer att ansvara för uppdragens genomförande med avseende på teknik, kvalitet, budget och resultat, samt för styrning av mindre erfarna kollegor och delegering av arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta ute i fält såväl som inne på kontoret och ha mycket samarbete med andra konsulter, beställare och entreprenörer. Resor inom Sverige kan förekomma någon eller några veckor per år.

Vi söker dig som är engagerad och driven, har god kommunikativ förmåga och god vana av kundkontakt. Du har några års erfarenhet inom ämnesområdet och liknande arbetsuppgifter, är van att leda uppdrag, trivs med att samarbeta med andra samt med att dela med dig av dina kunskaper och din erfarenhet.


Du talar och skriver mycket god svenska och har goda kunskaper i engelska.
Du ska ha B-körkort

Du är civilingenjör eller har en masterexamen med inriktning mot hydrogeologi.


Maila din ansökan till Anna Almerheim, Gruppchef Hydrogeologi Stockholm. anna.almerheim@bergab.se
Miljökonsult
 

Om oss

Bergab är ett fristående specialistföretag som erbjuder tekniska konsulttjänster inom områdena berg, mark, vatten och miljö baserat på nytänkande, lång erfarenhet och ett starkt engagemang

För mer än 40 år sedan såg Bergab dagens ljus i en liten enrumslägenhet på Odinsgatan 22A i Göteborg. Det har naturligtvis hänt en del sedan dess. Bergab har vuxit och vi är numera cirka 80 medarbetare på kontoren i Stockholm och Göteborg.

Då likväl som nu är det våra tre värdeord som genomsyrar det dagliga arbetet på Bergab: engagemang, kunskap och samarbetsförmåga.


Vi erbjuder tjänster under alla skeden av ett projekt - från förstudier till underhållsarbeten. Med Bergabs stora samlade kunskap, våra medarbetares goda samarbetsförmåga och det stora engagemang som vi på Bergab alltid lägger ned i våra uppdrag är detta den största garanten för ett väl genomfört arbete och nöjda beställare.

Tillstånd och MKB

Inom teknikområdet Tillstånd och MKB är vi verksamma inom alla typer av miljöutredningar: Tillståndsärenden och planer, anmälningar, samråd, dispensansökningar och skyddsåtgärder, miljöutredningar, upprättandet av miljörapporter och kontrollprogram, ledningssystem och anpassade utbildningar. Vi är i dagsläget ett naturligt val inom de branscher där geologi och hydrogeologiska frågor spelar en stor roll som t.ex. infrastruktur, gruvor och täkter men vi arbetar även i uppdrag tillsammans med annan industri, kommuner och statliga bolag.


Vi växer

Tillstånd och MKB-gruppen på Bergab huserar i första hand i Stockholm. Marknaden är god och vi har stort behov av förstärkning. Det är även dags att bygga upp en grupp i Göteborg.

Självklart kommer grupperna att arbeta inom samma branscher som övriga Bergab men vi har även för avsikt att utöka samarbetet med industri, kommuner och entreprenörer. Vi vill lägga ännu mer fokus mot planprocesser, vattenverksamheter och hållbarhetsfrågor. Tillståndsfrågor kommer alltid att vara vår specialitet men vi ser en efterfrågan även inom andra områden.


Miljömupp sökes 

Vi söker efter dig som har ett genuint intresse av miljöfrågor med relevant utbildning.

Du har arbetat med miljöfrågor under ett par år eller flera, kanske inom plan- och byggbranschen eller vattenverksamheter eller du är nyutexaminerad och önskar få ditt första utvecklande och stimulerande jobb.

Du har en god förmåga att knyta kontakter och kommunicera så väl med kunder som med myndigheter.

Du gillar att samarbeta och trivs i ett arbetsklimat med högt till tak samtidigt som du kan driva dina egna projekt och fatta självständiga beslut.

Då datorn är vårt främsta arbetsverktyg är god datorvana ett måste. Det är meriterande om du dessutom har arbetat i GIS.


Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna vid rekrytering av nya medarbetare.

Stationeringsort – Göteborg

Anställning tillsvidare eller provanställning.

Maila din ansökan till Helen Svensson, Gruppchef Tillstånd/MKB Göteborg. helen.svensson@bergab.se
Erfaren planhandläggare

Du är en erfaren planhandläggare inom planupprättande/ MKB för väg/järnväg/detaljplaner som vill vara med och utveckla våra affärer inom infrastruktur och stadsutveckling. I stora och komplexa projekt krävs en helhetssyn, förståelse för sammanhang samtidigt som en god känsla för detaljeringsgrad krävs.


Din roll

Som planhandläggare ansvarar du för samordning inom upprättande av väg/järnväg/detaljplaner och MKB i både tidiga och senare skeden av stora och komplexa infrastrukturprojekt. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av kund- och myndighetskontakter, självständigt driva samrådsprocesser, utredningar och rapportskrivning. I din roll ingår att affärsmässigt driva våra uppdrag och samtidigt vägleda våra yngre konsulter.


Din erfarenhet

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund och har minst 5 års erfarenhet inom planhandläggning och är van att leda projekt. Kunskap om Plan- och bygglagen samt regler som styr MKB-arbete och planarbetet är viktigt och erfarenhet från Infrastrukturprojekt och Trafikverkets projektprocesser är meriterande, likaså värderar vi erfarenhet av att bygga och utveckla affärsrelationer högt.


Ansökan

Är det Dig vi söker? Tveka inte med att skicka din ansökan.
Du är även välkommen att höra av dig om du har frågor.

Therese Vestin, gruppchef Tillståndsprövning och MKB

Telefon: 08-564 855 26

E-post: therese.vestin@bergab.se

Eller

Krister Jansson, VD

Telefon: 031-774 75 10

E-post: krister.jansson@bergab.se